Teraz jest 2017-11-22, 08:24

Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 PostTytuł: Bateria w XT-1
Napisane: 2017-05-13, 20:11 
Specjalista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2015-01-24, 18:12
Posty: 1033
zdjęcia: 889
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 16 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy
Model aparatu: X-M1, X-F1
Spytam szanowne koleżanki i kolegów o przyczynę krótkiej pracy baterii. Oczywiście jest to subiektywne odczucie, ale mam nieodparte wrażenie, że bateria znacznie krócej wytrzymuje niż w pozostałych moich aparatach E1 i M1. Jakieś sugestie?


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
 PostTytuł: Bateria w XT-1
Napisane: 2017-05-13, 21:00 
Ekspert
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2011-10-03, 20:06
Posty: 2952
zdjęcia: 987
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 52 razy
Model aparatu: X-E2, SP320/IR
Borys napisał(a):
bateria znacznie krócej wytrzymuje niż w pozostałych moich aparatach E1 i M1. Jakieś sugestie?

Ta sama bateria, a znacznie więcej prądu żre T1. Wizjer, wyświetlacz, szybszy AF itp, itd...:-) Nie dziw się. Chyba po prostu tak jest :-)

_________________
Blog


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
Napisane: 2017-05-13, 22:04 
Specjalista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2015-01-24, 18:12
Posty: 1033
zdjęcia: 889
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 16 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy
Model aparatu: X-M1, X-F1
fazi75 napisał(a):
Borys napisał(a):
bateria znacznie krócej wytrzymuje niż w pozostałych moich aparatach E1 i M1. Jakieś sugestie?

Ta sama bateria, a znacznie więcej prądu żre T1. Wizjer, wyświetlacz, szybszy AF itp, itd...:-) Nie dziw się. Chyba po prostu tak jest :-)

Ale, że aż tak. Nie ukrywam trochę mnie to niemiło zaskoczyło.


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
 PostTytuł: Bateria w XT-1
Napisane: 2017-05-13, 22:43 
Ekspert
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2011-10-03, 20:06
Posty: 2952
zdjęcia: 987
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 52 razy
Model aparatu: X-E2, SP320/IR
Sprawdź jeszcze funkcję pre-AF może masz włączoną.

_________________
Blog


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
Napisane: 2017-05-14, 12:13 
Specjalista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2015-01-24, 18:12
Posty: 1033
zdjęcia: 889
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 16 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy
Model aparatu: X-M1, X-F1
fazi75 napisał(a):
Sprawdź jeszcze funkcję pre-AF może masz włączoną.

Wyłączona. Gdzieś na fb było, że EVF żre więcej prądu niż lcd.


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
 PostTytuł: Bateria w XT-1
Napisane: 2017-05-14, 15:51 
Ekspert
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2011-10-03, 20:06
Posty: 2952
zdjęcia: 987
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 52 razy
Model aparatu: X-E2, SP320/IR
Borys napisał(a):
EVF żre więcej prądu niż lcd.


Może tak być. Coś za coś ;)

_________________
Blog


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
 PostTytuł: Bateria w XT-1
Napisane: 2017-05-15, 08:08 
Specjalista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2012-09-14, 21:10
Posty: 1149
zdjęcia: 183
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 25 razy
Otrzymał podziękowań: 100 razy
Bateria wytrzymuje tyle, ile ma pojemności. To aparat jest prądożerny.

_________________
www.epicure.pl | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | daj lajka


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
Napisane: 2017-05-15, 10:43 
Zaangażowany

Dołączył(a): 2015-09-20, 15:26
Posty: 234
zdjęcia: 9
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy
Model aparatu: X-T1
Jak kupiłem aparat x-t1 to miałem pre AF, detekcję EVF i wyłączałem aparat po zrobieniu zdjęcia z xf35/1.4, w trybie A. Bateria wystarczała na ok 300-400 zdjęć. Mogę to określić ponieważ nie miałam zapasu, a mogłem ja w tamtym okresie ładować tylko wieczorami w hotelu. Może być tak, że masz wadliwa baterię jeśli nowa robi mało zdj. tj. 100-200szt.


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
Napisane: 2017-05-15, 14:20 
Specjalista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2015-01-24, 18:12
Posty: 1033
zdjęcia: 889
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 16 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy
Model aparatu: X-M1, X-F1
rocket666 dzięki. Tez najczęściej mam podpięty 35, ale większość wymienionych przez Ciebie ustawień mam wyłączoną. U mnie to nie kwestia baterii bo mam w sumie 4 oryginały i mieszam nimi między aparatami. Mam takie subiektywne odczucie, że z E1 dłużej mi trzyma bateria. Zastanawiałem się czy nie mam włączonego czegoś co żre prąd, ale po prostu ten tym chyba tak ma.


Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
 PostTytuł: Bateria w XT-1
Napisane: 2017-06-20, 14:35 
Gość
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2008-09-02, 20:43
Posty: 42
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował: 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Model aparatu: s3pro/x-t1
Też się zdziwiłem jak zacząłem używać, niestety trzeba jakoś z tym żyć ja mam 3 baterię na szczęście są małe wiec wszędzie je wciśniesz :lol:


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do: