Teraz jest 2018-08-20, 13:36

Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Napisane: 2011-02-20, 14:38 
Nowy

Dołączył(a): 2011-02-20, 14:31
Posty: 2
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Model aparatu: HS 10
Witam.

Mam aparat Fujifilm HS 10 i mam problem z przeniesieniem większych plików z karty pamięci ( filmy powyżej 100MB ) do kompa. Mam Windows XP, 2GHz, 1 GB RAM. Proszę o sensowne porady.


Góra
 Zobacz profil  
 
 PostTytuł:
Napisane: 2011-02-20, 14:46 
Ekspert
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2010-03-18, 13:40
Posty: 7057
zdjęcia: 6
Podziękował: 19 razy
Otrzymał podziękowań: 78 razy
Model aparatu: Konica Minolta Z6, Sony Alfa 300, Fujifilm HS 10 ... i telefon ...i Maxxum 4 ... na rozruchu ;)
A przenosisz ...

Czytnikiem?
Kablem?

Problem objawia się, bo ...?

Przenosisz Ctr+C/Ctr+V? Jakimś menedżerem? Przeciągasz?

Sprawdź miejsce na dysku systemowym, wyczyść tempa, wyczyść prefetch.

_________________
.:piotr.weldon:. czyli ja.
.:Warszawa spacery w czasie:. czyli po Warszawie
.:Twierdza Modlin i okolice:. czyli po Modlinie

"Jaka jest droga rozwoju każdego fotoamatora?
Kwiatki, motylki, zachody słońca, dzieci, a na końcu ludzie - portrety i reportaż."
Kurde! Pod prąd idę 8)

;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 PostTytuł:
Napisane: 2011-02-20, 14:48 
Ekspert
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-06-06, 18:24
Posty: 3637
zdjęcia: 28
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 16 razy
Model aparatu: Pentax k5, Kiev 60
czarnny007 napisał(a):
Proszę o sensowne porady

Prosze o sensowne pytanie ;-P

A powaznie - nie okresliles w jaki sposob kopiujesz pliki (poprzez podlaczenie aparatu do komutera, czy poprzez czytnik) oraz jakie konkretne objawy sa przy problemach z kopiowaniem?

Jedna z opcji, jaka przychodzi mi do glowy, to zbyt dlugi kabel USB. U mnie objawialo sie to tym, ze uniwersalny czytnik kart rozlaczal sie losowo na nie dluzej niz sekunde i jesli w tym czasie kopiowalem pliki, pojawialy sie bledy. Pomoglo przelozenie kabla USB do portu z tylu komputera.

_________________
mason.org.pl * Wybór książek o fotografii * Instagram


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
 PostTytuł:
Napisane: 2011-02-20, 14:51 
Nowy

Dołączył(a): 2011-02-20, 14:31
Posty: 2
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Model aparatu: HS 10
przenoszę po kablu bezpośrednio z aparatu, za pomocą kopiuj-wklej, przeciągam oraz za pomocą programu Fujifilm dołączonego do aparatu. próbowałem na kilku kompach i nic. Zdjęcia oraz mniejsze pliki bez problemu.


Góra
 Zobacz profil  
 
 PostTytuł:
Napisane: 2011-02-20, 15:41 
Ekspert
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2010-03-18, 13:40
Posty: 7057
zdjęcia: 6
Podziękował: 19 razy
Otrzymał podziękowań: 78 razy
Model aparatu: Konica Minolta Z6, Sony Alfa 300, Fujifilm HS 10 ... i telefon ...i Maxxum 4 ... na rozruchu ;)
Pewnie za mała przepustowość.

Czytnikiem zrzuć.
Ewentualnie jeszcze, wcześniej, sprawdź sterowniki USB, czy masz najnowsze.

_________________
.:piotr.weldon:. czyli ja.
.:Warszawa spacery w czasie:. czyli po Warszawie
.:Twierdza Modlin i okolice:. czyli po Modlinie

"Jaka jest droga rozwoju każdego fotoamatora?
Kwiatki, motylki, zachody słońca, dzieci, a na końcu ludzie - portrety i reportaż."
Kurde! Pod prąd idę 8)

;)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do: