Teraz jest 2018-09-18, 23:06

Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 231 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16
Autor Wiadomość
 PostTytuł:
Napisane: 2008-12-22, 06:22 
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-03-15, 12:01
Posty: 17398
zdjęcia: 3740
Lokalizacja: Zgorzelec / Jerzmanki
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 44 razy
Model aparatu: S 5600->S 6500 fd->S 100 fs->X-S1
august napisał(a):
zmiana aparatu to nie tylko sprzedaż starego i kupno nowego body


Nie argumentuj w ten sposób - bo mnie to nie przekonuje. Nie muszę sprzedawać żeby kupić coś innego. Stary mogę dziecku oddać , mogę kumplowi , albo nawet wyrzucić - nie powtarzaj tego , bo to nie argument Auguście :)

_________________
MÓJ BLOG FOTOGRAFICZNY - ZAPRASZAM

ŚWIAT WITRAŻY - ZAPRASZAM


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
 PostTytuł:
Napisane: 2008-12-22, 09:37 
Nowy

Dołączył(a): 2007-12-20, 14:49
Posty: 22
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Model aparatu: Minolta z1
Hmm, nie no zaraz - chyba się nie rozumiemy.
Ja neguję wypowiedź, że skoro nie ma stopki w aparacie - to trzeba zmienić aparat na taki ze stopką - ot tak.
Gdybym miał zostawić aparat dzieciakowi - to koszt zmiany aparatu jest jeszcze większy.. (równy cenie zakupu nowego aparatu).


Góra
 Zobacz profil  
 
 PostTytuł:
Napisane: 2008-12-22, 21:38 
Ekspert
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-08-23, 10:29
Posty: 3459
Lokalizacja: Plymouth, Devon
Podziękował: 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Model aparatu: D50
august napisał(a):
tylko wyzwalające błysk


Czyli robiące dokładnie to, co mają robić!

Cytuj:
bez żadnych zabezpieczeń przed wysokim napięciem


Po pierwsze to nieprawda, bo zależy to od modelu - jedne mają takie zabezpieczenia, inne nie.
Po drugie takie zabezpieczenia nie są konieczne przy współpracy z lampami z niskim napięciem.

Cytuj:
Czyli nie masz pomiaru siły błysku


Czego nie ma? Jakiego pomiaru siły błysku? Co miałoby mierzyć tę siłę i po co?

Cytuj:
na dodatek sygnał do wyzwalaczy radiowych przez to nie przechodzi.


Skąd Ty bierzesz te informacje?

Zasięgnąłem kilku informacji i jest dokładnie odwrotnie. Zresztą... sam wyżej piszesz, że sygnał wyzwalający jest przenoszony.

Cytuj:
Używane to niestety używane


No tak... trudno się nie zgodzić... ;)

Cytuj:
Ja neguję wypowiedź, że skoro nie ma stopki w aparacie - to trzeba zmienić aparat na taki ze stopką - ot tak.


Przecież nikt nie napisał, że tak "trzeba" zrobić. Całą wątek jest wręcz zaprzeczeniem tej Twojej tezy. My tutaj dajemy pytającym do wyboru opcje, a z której drogi skorzystają zależy jedynie od nich.

_________________
Poradnik-na co zwrócić uwagę podczas zakupu lampy błyskowej


Góra
 Zobacz profil  
 
 PostTytuł:
Napisane: 2009-05-06, 13:05 
Nowicjusz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2008-01-22, 18:23
Posty: 138
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Model aparatu: s6500fd
Ja mam takie pytanko, bo właśnie składam zestaw do kupy... Kabelek pc (1a http://forum.fujiklub.pl/viewtopic.php?p=42121) - jedna wtyczka do fotoceli, druga do lampy. Z tym że chyba wybrałem złą końcówkę, bo do fotoceli wchodzi ładnie (końcówka prosta mówiąc kolokwialnie), a ta łamana się lampki nie trzyma :-/ :-/ :-/

s6500 i nissin 350t

_________________
s6500fd | Raynox DCR 250 | Hoya UV | Hama star 63 | Fujifilm xD 2GB | MW8168GS | BC-700 | 8x Eneloop | 4x Energizer 2000mAh


Góra
 Zobacz profil  
 
 PostTytuł:
Napisane: 2009-05-06, 13:36 
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-03-15, 12:01
Posty: 17398
zdjęcia: 3740
Lokalizacja: Zgorzelec / Jerzmanki
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 44 razy
Model aparatu: S 5600->S 6500 fd->S 100 fs->X-S1
darkk napisał(a):
Z tym że chyba wybrałem złą końcówkę


Augustowi pisałeś jaką masz lampę?

Jeśli wtyk nie będzie pasował to albo go wymienisz albo dokupisz do tego kostkę - czego w zasadzie nie polecam ;)

_________________
MÓJ BLOG FOTOGRAFICZNY - ZAPRASZAM

ŚWIAT WITRAŻY - ZAPRASZAM


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
 PostTytuł:
Napisane: 2009-05-06, 13:41 
Nowicjusz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2008-01-22, 18:23
Posty: 138
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Model aparatu: s6500fd
Już po sprawie.

Mam kostkę, a nie zczaiłem, że kabel idzie do wejścia w niej, a nie bezpośrednio do lampy ;)

_________________
s6500fd | Raynox DCR 250 | Hoya UV | Hama star 63 | Fujifilm xD 2GB | MW8168GS | BC-700 | 8x Eneloop | 4x Energizer 2000mAh


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 231 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do: