Teraz jest 2018-09-18, 22:14

Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
Napisane: 2016-01-20, 14:12 
Gość

Dołączył(a): 2014-08-13, 10:13
Posty: 49
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Model aparatu: X-T10
Cześć

Czy ktoś z Was wykorzystywał już wbudowaną lampę do wyzwalania innych fleszy? Ja mam z tym taki problem, że jak przestawiam lampę wbudowaną w tryb C, to efekt na zdjęciu jest mniej więcej taki, jakby lampa strzelała pełną mocą w trakcie naświetlania klatki..

może czegoś nie ogarniam, ale w nikonie to było tak, że po prostu był tam taki "błysk sterujący" który wyzwalał inne lamy a ta w aparacie/na aparacie nie musiała brac w ogóle udziału w faktycznym oświetlaniu zdjęcia.

jakieś pomysły?

_________________
https://fotopiotrblog.wordpress.com


Góra
 Zobacz profil  
 
Napisane: 2016-01-20, 14:24 
Gość

Dołączył(a): 2012-11-22, 06:40
Posty: 71
Podziękował: 0 raz
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Ja redukuje dodatkowo moc wbudowanej do -2


Góra
 Zobacz profil  
 
Napisane: 2016-01-20, 22:18 
Gość

Dołączył(a): 2014-08-13, 10:13
Posty: 49
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Model aparatu: X-T10
dzięki, ale.. idąc tym tropem to ja mam nawet lepsze obejście - zakładam na aparat "dużą" lampę i strzelam palnikiem w bok, w kierunku lampy, którą chcę wyzwolić. Problem w tym, że to nie jest "normalne" rozwiązanie a obejście słabości systemu.

Czyżby jedyną opcją sensownego wyzwalania lamp zewnętrznych był jakiś system radiowy?

_________________
https://fotopiotrblog.wordpress.com


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do: