Teraz jest 2018-09-20, 09:33

Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
Napisane: 2015-02-03, 15:13 
Gość

Dołączył(a): 2014-11-21, 23:03
Posty: 46
Lokalizacja: Radomsko
Podziękował: 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Witam
Mam problem. Posiadam system Canona i do niego wyzwalacze Pixel Opas. Działają prawidłowo na X100T. Byłem zmuszony zmienić wyzwalacze i kupiłem Pixel Rook i te już niestety nie działają na fuji... Potrzebuję teraz dodatkowo kupić jakieś wyzwalacze, które będą działać na X100T, jednak nie wydając na nie zbyt dużo.
Chciałbym się dowiedzieć od użytkowników jakich używają wyzwalaczy dla serii X100, które działają prawidłowo ? Oraz synchronizują nawet do 1/4000.


Góra
 Zobacz profil  
 
Napisane: 2016-04-07, 13:08 
Nowy

Dołączył(a): 2016-04-07, 12:37
Posty: 2
Podziękował: 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Model aparatu: x100
ja kupilem x100 i sie okazalo ze wyzwalcz ktory posiadam yongnuo 560 txc nie pasuje - gdyz gniazdo stopki jest zaciasne!

ale jak tak czytam to i tak nie warto, radiowe maja ograniczenia synchronizacji. nie ma jakiegos paska jak w klasycznej migawce, ale ilosc swiatla z blysku jest ograniczona. z tego co czytam do czasow sync 1/1000, 1/4000 to wyzwalacze.na podczerwien sa dobra opcja. to dziala jak blysk w trybie slave.

ale jak ktos ma doswiadczenia w tym temacie to niech sie podzieli.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do: