Teraz jest 2017-04-26, 16:42

Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
Napisane: 2016-11-28, 22:06 
Nowy

Dołączył(a): 2016-11-11, 22:09
Posty: 3
Podziękował: 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Model aparatu: x-t2, x-pro1
Witam, to mój pierwszy wątek:) Wybaczcie, nie zdążyłem jeszcze przejrzeć całego forum bo może już ktoś tym pisał. :oops:

Jak w temacie: testowaliście ową lampę z XT-2? Jak tak czy HSS działa?
Może jakieś wieści o firmware pod fuji dla tej lampy.


Góra
 Zobacz profil  
 
Napisane: 2016-11-29, 09:44 
Specjalista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2012-09-14, 21:10
Posty: 1100
zdjęcia: 171
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 97 razy
Nie testowałem, ale w necie piszą, że działa.

_________________
www.epicure.pl | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | daj lajka


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
Napisane: 2016-11-29, 18:50 
Nowy

Dołączył(a): 2016-11-11, 22:09
Posty: 3
Podziękował: 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Model aparatu: x-t2, x-pro1
Czy mógłbyś podać mi jakieś źródło? Bo wszędzie gdzie czytam piszą że fuji z nowym firmware blokuje wszystkie non fuji flash systems (chodzi o ttl i hss).


Góra
 Zobacz profil  
 
Napisane: 2016-11-30, 08:15 
Specjalista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2012-09-14, 21:10
Posty: 1100
zdjęcia: 171
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 97 razy
Wczoraj wyszedł firmware, który to odblokowuje.

_________________
www.epicure.pl | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | daj lajka


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
Napisane: 2017-03-06, 08:08 
Gość

Dołączył(a): 2014-05-08, 19:08
Posty: 27
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Model aparatu: X-T1
epicure napisał(a):
Wczoraj wyszedł firmware, który to odblokowuje.


Jesteś pewien że odblokowuje też HSS? Z tego co udało mi się znaleźć to i60a działa w trybie TTL z nowym firmware, ale już HSS nie działa.


Góra
 Zobacz profil  
 
Napisane: 2017-03-06, 13:40 
Specjalista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2012-09-14, 21:10
Posty: 1100
zdjęcia: 171
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 97 razy
Słyszałem, że lampy wyprodukowane w zeszłym roku wymagają aktualizacji firmware'u, ale nie można jej wykonać samodzielnie, tylko trzeba odesłać lampę do serwisu. Podobno nowe egzemplarze miały być już w pełni kompatybilne z HSS Fuji, ale informacje te pochodzą z końca zeszłego roku i nie wiem, czy są aktualne.

_________________
www.epicure.pl | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | daj lajka


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
Napisane: 2017-03-06, 14:13 
Gość

Dołączył(a): 2014-05-08, 19:08
Posty: 27
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Model aparatu: X-T1
Wysłałem zapytanie do supportu Nissina, zobaczymy czy i co odpowiedzą...


Góra
 Zobacz profil  
 
Napisane: 2017-03-13, 16:18 
Specjalista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2012-09-14, 21:10
Posty: 1100
zdjęcia: 171
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 97 razy
Sam jestem ciekaw.

_________________
www.epicure.pl | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | daj lajka


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
Napisane: 2017-03-15, 02:21 
Nowy

Dołączył(a): 2016-11-11, 22:09
Posty: 3
Podziękował: 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Model aparatu: x-t2, x-pro1
Zakupiłem ową lampę w tym roku i HSS nie działa. Lampa super pracuje z Air 1 ale dalej bez HSS. Obiło mi się, że działa z transmiterami Cactusa (HSS).


Góra
 Zobacz profil  
 
Napisane: 2017-03-15, 16:58 
Nowy

Dołączył(a): 2016-10-03, 05:59
Posty: 8
Podziękował: 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Model aparatu: Xt2
Podobno zdalnie hss będzie dopiero za sterownikiem air10 który w tym roku ma się pojawić? Tak gdzieś na zagranicznych portalach czytałem

nadane telegrafem G4


Góra
 Zobacz profil  
 
Napisane: 2017-03-15, 22:37 
Gość

Dołączył(a): 2014-05-08, 19:08
Posty: 27
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Model aparatu: X-T1
Hrabia82 napisał(a):
Podobno zdalnie hss będzie dopiero za sterownikiem air10 który w tym roku ma się pojawić? Tak gdzieś na zagranicznych portalach czytałem

nadane telegrafem G4

Bez zdalnego hss to bym przeżył jakoś, zwykle i tak używam tego trybu w pomieszczeniach.


Góra
 Zobacz profil  
 
Napisane: 2017-03-17, 20:15 
Nowy

Dołączył(a): 2016-10-03, 05:59
Posty: 8
Podziękował: 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Model aparatu: Xt2
MAF napisał(a):
Wysłałem zapytanie do supportu Nissina, zobaczymy czy i co odpowiedzą...

Czy ktoś coś odpisał?

nadane telegrafem G4


Góra
 Zobacz profil  
 
Napisane: 2017-03-21, 22:30 
Gość

Dołączył(a): 2014-05-08, 19:08
Posty: 27
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Model aparatu: X-T1
Hrabia82 napisał(a):
MAF napisał(a):
Wysłałem zapytanie do supportu Nissina, zobaczymy czy i co odpowiedzą...

Czy ktoś coś odpisał?

nadane telegrafem G4

Niestety nic. :-(


Góra
 Zobacz profil  
 
Napisane: 2017-03-22, 19:08 
Nowy

Dołączył(a): 2016-10-03, 05:59
Posty: 8
Podziękował: 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Model aparatu: Xt2
No to szkoda bo się właśnie zastanawiam. Ale chyba przyjdzie jeszcze poczekać

nadane telegrafem G4


Góra
 Zobacz profil  
 
Napisane: 2017-03-29, 08:17 
Specjalista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2012-09-14, 21:10
Posty: 1100
zdjęcia: 171
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 97 razy
Pojawił się news, że wyzwalacze Cactus mają wspierać bezprzewodowy TTL i HSS w Fuji:

http://www.43rumors.com/cactus-launches-free-firmware-upgrades-on-the-v6-ii-and-v6-iis-to-support-wireless-cross-brand-ttl/

_________________
www.epicure.pl | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | daj lajka


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do: