Teraz jest 2018-09-20, 09:26

Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Napisane: 2016-04-22, 21:13 
Nowy

Dołączył(a): 2016-04-22, 20:58
Posty: 12
Podziękował: 0 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Model aparatu: HS25EXR
WITAM


Jeśli ktoś chce zarobić to niech mi powie co zrobić, aby w aparacie Fuji HS25EXR bracketing -1/0/+1 zastąpić większą rozpiętością tonalną -2/0/+2. Mnie się nie chce zmieniać aparatu bo jestem staroświecki i się przyzwyczajam do sprzętu. Nie lubię zmian. Jedyna możliwość to wężyk spustowy JJC, albo zmiana aparatu. DRI 1600 szumi jak z kosmosu. Jakby ktoś hackował firmware to może udałoby się obniżyć czułość do 50 - to coś da? Pisałem do pomocy technicznej, ale to roboty.


POZDRAWIAM


Góra
 Zobacz profil  
 
Napisane: 2016-04-23, 01:03 
Zaangażowany

Dołączył(a): 2015-12-10, 00:17
Posty: 334
Podziękował: 25 razy
Otrzymał podziękowań: 13 razy
W Fujifilm nie słyszałem o bezinwazyjnym hackowaniu firmware. Niby tu coś jest o Fujifilm x100: http://www.fujix-forum.com/threads/hack ... ware.2018/ ale z tego co widzę trzeba się bawić w rozkręcanie z dostępem do płyty głównej by podpiąć kable serwisowe. Z tym nie każdy sobie poradzi.

Takie cuda tylko w większości kompaktach i lustrzankach Canona a także w 2 modelach aparatów Panasonic (bezlusterkowiec GH1 oraz kompakt GF1). Tam wystarczy podmiana firmware z karty SD/CF. Wszystkie firmware działają tak, że nie ma bata by uszkodzić aparat (to przynajmniej w przypadku Canonów).

http://chdk.wikia.com/wiki/CHDK - do kompaktów Canona
http://satinfo.narod.ru/en/index.html - do starej lustrzanki Canon 300D
http://www.magiclantern.fm/index.html - do nowszych lustrzanek, bezlusterkowców oraz kompaktów Canona

http://www.dvxuser.com/V6/showthread.ph ... or-dummies - Do 2 modeli aparatów Panasonic.

_________________
(konto do usunięcia)


Góra
 Zobacz profil  
 
Napisane: 2016-04-23, 20:26 
Nowy

Dołączył(a): 2016-04-22, 20:58
Posty: 12
Podziękował: 0 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Model aparatu: HS25EXR
Co mi to daje jak ja mam FUJI.

Ewentualnie zmienię na coś innego, ale to ostateczność.


Góra
 Zobacz profil  
 
Napisane: 2016-04-27, 21:53 
Nowy

Dołączył(a): 2016-04-22, 20:58
Posty: 12
Podziękował: 0 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Model aparatu: HS25EXR
Jak mi ktoś powie jak w Fuji HS25EXR zmienić bracketing -1/0/+1 na -2/0/+2 to otrzyma ode mnie kasę. Może upgrade firmware? crack firmware?


Ostatnio edytowano 2016-04-27, 22:10 przez fermentacjachmielu, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
Napisane: 2016-04-28, 17:16 
Specjalista

Dołączył(a): 2010-06-16, 06:13
Posty: 1398
zdjęcia: 132
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 11 razy
Model aparatu: Fuji HS10
fermentacjachmielu - nie musisz nic zmieniać, jest taka funkcja w Haesach... mam w moim HS10 rozpiętość od -3 do +3 ... :)

_________________
Wejdziesz i wyjdziesz - dobrze na tym wyjdziesz jak wejdziesz.


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
Napisane: 2016-10-06, 20:17 
Nowy

Dołączył(a): 2016-04-22, 20:58
Posty: 12
Podziękował: 0 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Model aparatu: HS25EXR
No i nikt nic nie napisał mądrego na temat HS25EXR.
A pisałem, że zapłacę i to nadal aktualne.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron