Teraz jest 2018-07-23, 06:35

Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Napisane: 2014-07-29, 22:38 
Nowy

Dołączył(a): 2013-07-31, 20:57
Posty: 4
Podziękował: 16 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Model aparatu: HS30EXR
Mam aparat HS 30 EXR są w nim dwa tryby fotografowania SP1 i Sp2 kompletnie nie mogę rozgryść czym one się różnią gdyż mają identyczne programy. Byłbym wdzięczny za podpowiedź. Całe życie się uczę ale to wszystko za mało. pozdrawiam halwoj


Góra
 Zobacz profil  
 
Napisane: 2014-07-30, 09:07 
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-03-15, 12:01
Posty: 17398
zdjęcia: 3740
Lokalizacja: Zgorzelec / Jerzmanki
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 44 razy
Model aparatu: S 5600->S 6500 fd->S 100 fs->X-S1
halwoj napisał(a):
SP1 i Sp2 kompletnie nie mogę rozgryść czym one się różnią gdyż mają identyczne programy


To programy do indywidualnych ustawień - mówi o tym instrukcja :roll:
A'propos instrukcji - przenoszę do odpowiedniego działu i proszę zapoznać się z FAQ ;)

_________________
MÓJ BLOG FOTOGRAFICZNY - ZAPRASZAM

ŚWIAT WITRAŻY - ZAPRASZAM


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
Napisane: 2014-07-30, 11:47 
Ekspert
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2010-03-18, 13:40
Posty: 7057
zdjęcia: 6
Podziękował: 19 razy
Otrzymał podziękowań: 78 razy
Model aparatu: Konica Minolta Z6, Sony Alfa 300, Fujifilm HS 10 ... i telefon ...i Maxxum 4 ... na rozruchu ;)
YELLO_35 napisał(a):
To programy do indywidualnych ustawień

Tak dokładnie to one nie umożliwiają indywidualnych ustawień, tylko każdy z nich pozwala na dowolny wybór i łatwe przełączanie się, między dwoma programami wybranymi spośród programów oferowanych przez aparat.

Na przykład pod jednym można sobie wybrać krajobraz, pod drugim portret i przełączać między nimi jednym ruchem.

Indywidualne stawienia mamy tylko w trybie M :)

_________________
.:piotr.weldon:. czyli ja.
.:Warszawa spacery w czasie:. czyli po Warszawie
.:Twierdza Modlin i okolice:. czyli po Modlinie

"Jaka jest droga rozwoju każdego fotoamatora?
Kwiatki, motylki, zachody słońca, dzieci, a na końcu ludzie - portrety i reportaż."
Kurde! Pod prąd idę 8)

;)


Góra
 Zobacz profil  
 
Napisane: 2014-07-30, 13:12 
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-03-15, 12:01
Posty: 17398
zdjęcia: 3740
Lokalizacja: Zgorzelec / Jerzmanki
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 44 razy
Model aparatu: S 5600->S 6500 fd->S 100 fs->X-S1
Masz rację - pomyliłem z C1, C2, C3 który mam w X-S1.
Tylko tam, o dziwo, mam ograniczone pole manewru co nieco mnie dziwi... :roll:

_________________
MÓJ BLOG FOTOGRAFICZNY - ZAPRASZAM

ŚWIAT WITRAŻY - ZAPRASZAM


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
Napisane: 2014-07-30, 21:56 
Ekspert
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2010-03-18, 13:40
Posty: 7057
zdjęcia: 6
Podziękował: 19 razy
Otrzymał podziękowań: 78 razy
Model aparatu: Konica Minolta Z6, Sony Alfa 300, Fujifilm HS 10 ... i telefon ...i Maxxum 4 ... na rozruchu ;)
Możliwe, że w HS30 coś zmienili i że tam tez się pojawiły jakieś tryby C, ale wątpię :)

Ograniczone w jakim zakresie? W instrukcji na stronie 26 napisali, że ustawieniom użytkownika możesz przypisać aktualne dane z trybów P, A, S, M oraz Exr, a wiec nie powinno być ograniczeń.

_________________
.:piotr.weldon:. czyli ja.
.:Warszawa spacery w czasie:. czyli po Warszawie
.:Twierdza Modlin i okolice:. czyli po Modlinie

"Jaka jest droga rozwoju każdego fotoamatora?
Kwiatki, motylki, zachody słońca, dzieci, a na końcu ludzie - portrety i reportaż."
Kurde! Pod prąd idę 8)

;)


Góra
 Zobacz profil  
 
Napisane: 2016-04-18, 20:02 
Nowy

Dołączył(a): 2013-07-31, 20:57
Posty: 4
Podziękował: 16 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Model aparatu: HS30EXR
Witam Mam temat jak do aparatu hs30 exr podłączyć podłączyć zewnętrzne zasilanie, aby działało podczas robienia zdjęć. Może ktoś zmagał się z takim problemem? Halwoj


Góra
 Zobacz profil  
 
Napisane: 2016-04-19, 05:18 
Specjalista

Dołączył(a): 2010-06-16, 06:13
Posty: 1398
zdjęcia: 132
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 11 razy
Model aparatu: Fuji HS10
Swego czasu myślałem o takiej opcji dla HS10 ... zrezygnowałam. Łatwiej wymienić akumulatorki, mam 2 zestawy Sanyo Eneloop.

_________________
Wejdziesz i wyjdziesz - dobrze na tym wyjdziesz jak wejdziesz.


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do: