Teraz jest 2017-11-21, 00:14

Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
Napisane: 2016-04-11, 11:32 
Zaangażowany

Dołączył(a): 2015-09-20, 15:26
Posty: 234
zdjęcia: 9
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy
Model aparatu: X-T1
Cena spoko chyba, używkę dostaniesz za ~2000PLN + obiektyw ~1200PLN, obiektyw dość ogólny bo 18-55 i IOS (dobre do robienia filmów).

Możesz też kupić po taniości X-E1 za mniej niż 1000PLN, używany 56/1.2 za ~2800PLN albo 35/1.4 lub 2.0 ~1500PLN (najpopularniejszy obiektyw ze względu na ogniskową i cenę :) ) zależy na czym Ci zależy. Szklarnia Ci zostanie do kolejnych Fuji. Kolega wspomniał, że X-T1 był ceniony niżej także to też +.

Możesz też kupić używany XC 16-50 (chyba?) i XC 50-230 i będziesz miał zakres cały z stabilizacją za 1000PLN. Potem budować szklarnie i nowe body. Sam zastanawiam się, czy w cholerę tego 18-55 nie sprzedać i nie kupić takiego zestawu jak powyżej, żeby mieć zestaw na wycieczki. Słyszałem, że są przyzwoite. Masz wtedy całą opcję za 1700P-200,LN, jak będziesz sprzedawał to praktycznie bezstratnie i będzie kasiura na nowe body, a i się ogarniesz z wiedzą co Ci jest naprawdę potrzebne.

PS. Zobacz co tam o Olympus pisałem w edytowanym poprzednim post'cie.

Tak w ogóle, przede wszystkim, weź aparat do ręki i pobaw się nim z 30 min, inaczej ciężko będzie podjąć decyzję.


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
Napisane: 2016-04-11, 12:37 
Kontrybutor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2012-09-12, 20:58
Posty: 708
zdjęcia: 0
Lokalizacja: Kraków/Warszawa
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 31 razy
epicure napisał(a):
X-T1 był tańszy niż X-Pro1 na wejściu, więc X-T2 też powinien być tańszy, niż X-Pro2. Cena powinna być zbliżona do X-T1 w początkach sprzedaży.

Proponuję już pisać test x-t2 a moze i x-pro3

_________________
Fotografie ręcznie robione (czym się da)

Jakością obrazu kadru nie wypełnisz


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
Napisane: 2016-04-11, 12:41 
Specjalista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2012-09-14, 21:10
Posty: 1149
zdjęcia: 183
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 25 razy
Otrzymał podziękowań: 100 razy
jerzyp napisał(a):
Proponuję już pisać test x-t2 a moze i x-pro3


Już mam wszystko napisane aż do X-Pro5 włącznie, czekam tylko na upływ embarga ;)

_________________
www.epicure.pl | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | daj lajka


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
Napisane: 2016-04-11, 13:49 
Gość

Dołączył(a): 2015-02-24, 15:28
Posty: 59
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Wiem koledzy, że trochę "sram żarem", ale zawsze mam takie "babskie" dylematy przy zakupie nowego sprzętu. Powiedzcie mi czy sam AF w X-E2 różni się czymkolwiek w stosunku do tego z X-T10 przy najnowszych softach.


Góra
 Zobacz profil  
 
Napisane: 2016-04-11, 13:54 
Specjalista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2012-09-14, 21:10
Posty: 1149
zdjęcia: 183
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 25 razy
Otrzymał podziękowań: 100 razy
Nie różni się...

_________________
www.epicure.pl | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | daj lajka


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do: