Teraz jest 2017-11-25, 12:00

Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
Napisane: 2017-11-08, 22:57 
Zaangażowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2010-09-15, 05:19
Posty: 332
zdjęcia: 53
Lokalizacja: Rybnik/UK
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Model aparatu: S200EXR, X10 (skradziony...), K-5II
Trochę inaczej jeszcze - ktoś miał może przyjemność z Bigmą OS :?: Czyli Sigma 50-500mm F4.5-6.3 APO OS HSM. Odstraszyła mnie krotnością zooma, ale zdaje się mieć dobre opinie i wg testów być przyzwoita optycznie w swojej klasie cenowej. A mowa o połowie ceny Pentaxa - ok. 950 GBP.
Zdaje się być wycofana z produkcji ("final stock" na jednym ze sklepów), przewijają się też używki na gwarancji. Rozważam też i tę opcję, szczególnie że fotografia to moje hobby, nie zarobek, a cena wydaje się atrakcyjna.


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
Napisane: 2017-11-09, 17:49 
Nowicjusz

Dołączył(a): 2014-05-08, 19:08
Posty: 87
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Model aparatu: X-T1
Ten Canon 100-400 L to może być dobry pomysł.

Trochę upierdliwy w obsłudze (pompka), ale poza tym ok.

Do tego 80D i możesz szaleć.


Góra
 Zobacz profil  
 
Napisane: 2017-11-10, 01:32 
Zaangażowany

Dołączył(a): 2015-09-20, 15:26
Posty: 234
zdjęcia: 9
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy
Model aparatu: X-T1
Poszukiwacz_Prowdy napisał(a):
Nie wiedziałem o tym. Tylko że że bagnet inny. Czyli trzeba adapter. A adapter to zawsze jakaś niepewność czy AF będzie działał jak należy itp., jeśli sie nie mylę?


Podobno działa b. Dobrze nie wiem czy obsługuje wszystkie tryby af. Śledzilem w tym temacie kilka wątków w grupach na fb. Adapter jest firmy Sony. Wydaje mi się że wprowadzili ta opcje żeby latwo pozyskać klientów Canon jak wchodzili na rynek. Zaletą jest dostęp do dużej gamy tańszych obiektywów.


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
Napisane: 2017-11-10, 13:07 
Nowicjusz

Dołączył(a): 2014-05-08, 19:08
Posty: 87
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Model aparatu: X-T1
rocket666 napisał(a):
Poszukiwacz_Prowdy napisał(a):
Nie wiedziałem o tym. Tylko że że bagnet inny. Czyli trzeba adapter. A adapter to zawsze jakaś niepewność czy AF będzie działał jak należy itp., jeśli sie nie mylę?


Podobno działa b. Dobrze nie wiem czy obsługuje wszystkie tryby af. Śledzilem w tym temacie kilka wątków w grupach na fb. Adapter jest firmy Sony. Wydaje mi się że wprowadzili ta opcje żeby latwo pozyskać klientów Canon jak wchodzili na rynek. Zaletą jest dostęp do dużej gamy tańszych obiektywów.


Sony produkuje adaptery tylko do mocowania Sony A (dawna Minolta AF). Jeden z lustrem półprzepuszczalnym i silnikiem AF, drugi bez lustra i bez silnika.

Przejściówkę do szkieł Canona produkują firmy niezależne, w tym Sigma.


Ostatnio edytowano 2017-11-11, 11:36 przez MAF, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
Napisane: 2017-11-10, 16:43 
Zaangażowany

Dołączył(a): 2015-09-20, 15:26
Posty: 234
zdjęcia: 9
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy
Model aparatu: X-T1
Ok pomyłka.


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do: