Teraz jest 2018-06-18, 12:46

Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Napisane: 2018-05-20, 11:56 
Nowy

Dołączył(a): 2018-04-23, 06:35
Posty: 3
Podziękował: 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Model aparatu: Kompakty
Witam,
mam mozliwosc okazyjnie kupic ww aparat i zastanawiam sie jak bedzie sie ten model komponowal z duzymi obiektywami typu 18-135, 55-200 lub 50-230, ergonomia pewnie bedzie kiepska, ale czy jest ktos kto korzysta z tego zestawu, czy jest moze jakas strona internetowa gdzie mozna obejrzec zdjecia takich zestawow?


Góra
 Zobacz profil  
 
Napisane: 2018-05-20, 12:13 
Ekspert
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2011-10-03, 20:06
Posty: 3004
zdjęcia: 988
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 52 razy
Model aparatu: X-E2, SP320/IR
Arek84 napisał(a):
ergonomia pewnie bedzie kiepska

To normalne. M1 jest małym korpusem i przy szkle typu 55-200(ja mając X-e2) głównie trzymam za obiektyw, a korpus służy do wyzwalania migawki. Ja w sumie nie mam z tym problemu. W każdym bezlusterkowcu pewnie podobnie.
Arek84 napisał(a):
czy jest moze jakas strona internetowa gdzie mozna obejrzec zdjecia takich zestawow?

Fotki z takiego zestawu będą takie same jak z innych korpusów poprzedniej generacji, bo i matryca ta sama. X-t1 robi takie same fotki jak M1 :)

_________________
Blog


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
Napisane: 2018-05-20, 12:29 
Nowy

Dołączył(a): 2018-04-23, 06:35
Posty: 3
Podziękował: 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Model aparatu: Kompakty
Ogolnie m1 podoba mi sie, bo ma to czego amator od aparatu oczekuje czyli prostote, WB i Af sa zaprogramowane, jest pokretlo trybow, przycisk FN zaprogramuje jako kompensacje ekspozycji i jest jescze kolko sterujace, powiedzialbym czego chciec wiecej gdyby nie gabaryty

fazi75 napisal
Cytuj:
Fotki z takiego zestawu będą takie same jak z innych korpusów poprzedniej generacji, bo i matryca ta sama. X-t1 robi takie same fotki jak M1


Mi chodzilo o zdjecia samego aparatu(nie z aparatu) i podpiętego do niego obiektywu, jak wyglada korpus z tym obiektywem stąd pytanie o jakas strone internetowa, takie male nieporozumienie :o


Góra
 Zobacz profil  
 
Napisane: 2018-05-20, 12:39 
Zaangażowany

Dołączył(a): 2015-09-20, 15:26
Posty: 261
zdjęcia: 9
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy
Model aparatu: X-T1
Spróbuj tutaj można porównać wielkość aparatów ze szkłami na zdj. Nie ma xm1 ale jest identyczny xa1.

https://camerasize.com/compact/


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
Napisane: 2018-05-20, 20:28 
Specjalista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2015-01-24, 18:12
Posty: 1141
zdjęcia: 1008
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 17 razy
Otrzymał podziękowań: 10 razy
Model aparatu: X-M1, X-F1
Ja mam M1 i 50-230 i jest jak pisze Fazi. Trzymasz w zasadzie za obiektyw. Strzały raczej z biodra. Brak wizjera dokucza mocno szczególnie w słoneczne dni. Ja bym wziął E1. Używany niewiele droższy. I Przyznam się, że jak kupowałem M1 byłem przekonany, że wizjer nie jest mi do niczego potrzebny.


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
Napisane: 2018-05-20, 21:42 
Ekspert
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2011-10-03, 20:06
Posty: 3004
zdjęcia: 988
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 52 razy
Model aparatu: X-E2, SP320/IR
Borys napisał(a):
I Przyznam się, że jak kupowałem M1 byłem przekonany, że wizjer nie jest mi do niczego potrzebny.


Ja poleciłem M1 swojemu wujowi(zapalony fotograf z poprzedniej epoki) i niestety nie wziąłem pod uwagę mocnej wady wzroku :D Wiem, to nie jest śmieszne, ale jak na airshow zobaczyłem w akcji to co poleciłem zachciało mi się płakać.
Wizjer to bardzo, bardzo, bardzo fajny ficzer :P :mrgreen: :lol:
@Borys-airshow Radom zapowiada się nieźle :)

_________________
Blog


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
Napisane: 2018-05-21, 16:43 
Specjalista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2015-01-24, 18:12
Posty: 1141
zdjęcia: 1008
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 17 razy
Otrzymał podziękowań: 10 razy
Model aparatu: X-M1, X-F1
fazi75 napisał(a):
@Borys-airshow Radom zapowiada się nieźle :)

Byłoby fajnie się spotkać. Tylko, że mój 50-230 po upadku i urwaniu mocowania (naprawione w serwisie) już jakiś taki mało żywotny jest. Jak nic jednak nie będzie stało na przeszkodzie (wakacje) to pewnie będę.


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do: