Teraz jest 2018-09-20, 10:04

Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Napisane: 2016-09-03, 12:12 
Nowy

Dołączył(a): 2016-09-02, 07:38
Posty: 4
Podziękował: 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Model aparatu: x30
Cześć!
2 dni temu kupiłem nowy aparat na wyjazdy - zdecydowałem się na x30. Zrobiłem testowe zdjęcia i... Lightroom ich nie może otworzyć. Photoshop bez problemu, ale Lightroom nie.

Coś mam nie tak ustawione?

[edit]
Dodaj tylko, że z d7100, d90, XZ-2, czy Canonem nie mam problemów.


Góra
 Zobacz profil  
 
Napisane: 2016-09-03, 16:46 
Ekspert
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2011-10-03, 20:06
Posty: 3010
zdjęcia: 997
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 53 razy
Model aparatu: X-E2, SP320/IR
tikat napisał(a):
Coś mam nie tak ustawione?


https://helpx.adobe.com/pl/camera-raw/kb/camera-raw-plug-supported-cameras.html

_________________
Blog


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
Napisane: 2016-09-03, 19:52 
Kontrybutor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2012-09-12, 20:58
Posty: 723
zdjęcia: 0
Lokalizacja: Kraków/Warszawa
Podziękował: 11 razy
Otrzymał podziękowań: 31 razy
do x30 wystarczy ten darmowy silkypix. dobrze czyta te matryce. zaden program nie obrabial mi tak dobrze zdjęć na wysokich iso z x10 jak ten właśnie - kilka pociagniec i juz efekt jaki chciałem

_________________
Fotografie ręcznie robione (czym się da)

Jakością obrazu kadru nie wypełnisz


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
Napisane: 2016-09-03, 20:36 
Nowy

Dołączył(a): 2016-09-02, 07:38
Posty: 4
Podziękował: 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Model aparatu: x30
fazi75 napisał(a):


Jak już wspominałem PS otwiera bez problemu, a wytyczka Camera Raw ta sama... Jakiś inny pomysł?


Góra
 Zobacz profil  
 
Napisane: 2016-09-03, 20:46 
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2008-03-24, 23:34
Posty: 6707
zdjęcia: 1
Lokalizacja: Londyn
Podziękował: 44 razy
Otrzymał podziękowań: 113 razy
Model aparatu: Fuji: X-T1, X PRO-1 full spectrum, X10
tikat napisał(a):
Jakiś inny pomysł?


W tabelce do której dał Ci link Fazi wyraźnie stoi napisane, że rawy z X30 otwiera dopiero Lightroom 5.7.
Którą wersję Lightrooma masz?

_________________
The Mis'

__________________________________
"Real Men Use Telnet on port 80" (el bid)
...
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way. So I stole a bike and asked for forgiveness
...
...
Portfolio under construction
FIAP Salons


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
Napisane: 2016-09-03, 23:29 
Nowy

Dołączył(a): 2016-09-02, 07:38
Posty: 4
Podziękował: 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Model aparatu: x30
Ok, na kom słabo skalije się obraz ze strony Adobe. Faktycznie jest kolumna z wersjami LR... Czyli czeka mnie update LR :/


Góra
 Zobacz profil  
 
Napisane: 2016-09-04, 21:27 
Nowicjusz

Dołączył(a): 2015-08-29, 12:20
Posty: 138
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy
Model aparatu: X-T1, X-E1
tikat napisał(a):
Czyli czeka mnie update LR :/

Darmowy upgrade z 5.6 do 5.7, to rzeczywiście straszne...


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do: