Teraz jest 2018-09-20, 09:28

Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Napisane: 2016-01-19, 13:51 
Kontrybutor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2015-12-11, 13:30
Posty: 798
zdjęcia: 533
Lokalizacja: Toruń
Podziękował: 21 razy
Otrzymał podziękowań: 13 razy
Model aparatu: fuji xpro2, xe2 IR
Dobra wiadomość dla posiadaczy xe2 - nowy firmware 4.0, będzie udostępniony 4 lutego 2016

Szczegółowy opis nowego oprogramowania:

http://www.optyczne.pl/9274-nowo%C5%9B% ... mware.html

Link do ściągi:

http://www.fujifilm.com/support/digital ... are/x/xe2/

Mnie szczególnie cieszy poprawiony AF i elektroniczna migawka; przy jasnej stałce trzeba się czasami pogimnastykować :roll:

_________________
"Wielu ludzi pyta mnie, dlaczego wciąż noszę ze sobą aparat i dlaczego robię zdjęcia. Wówczas odpowiadam „a dlaczego Ty jesz”? James Lalropui Keivom


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
Napisane: 2016-01-19, 15:04 
Kontrybutor

Dołączył(a): 2013-06-26, 09:19
Posty: 507
zdjęcia: 1
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 23 razy
Model aparatu: X-E2, 18/35/60
Dodali wiele świetnych rzeczy... jest już też bezpośredni wybór obszaru AF, nieocenione w repro, możliwość dostosowywania Menu Q też na + choć znacznie wartościowsze są programy Custom Modes (C1-C3) których Fuji niestety wciąż nie daje, nie wiem jak w X-Pro2, ale chyba też nie.


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
Napisane: 2016-01-19, 16:42 
Zaangażowany

Dołączył(a): 2015-12-10, 00:17
Posty: 334
Podziękował: 25 razy
Otrzymał podziękowań: 13 razy
Czekam z niecierpliwością... by to zapodać mojej X-E2. :mrgreen:

Podoba mi się ten komentarz:
Cytuj:
czy po tej aktualizacji aparat zamienia się w XE2s? Naklejkę "s" będą sprzedawać?

Bo w sumie ma niejako rację. Funkcje jak z nowego X-E2s :lol:

Mnie zadowoli szybkość migawki 1/32000 przy trybie zdjęć oraz opcje manualne przy filmowaniu bo brak zmiany ISO, przysłony i migawki doskwierał mi w X-E2 przy filmowaniu. Choć rewelacyjny AF przy samym filmowaniu nie jest (wręcz strasznie ślamazarny) to jednak tych funkcji bardzo brakowało. W zasadzie tak jak tam napisali dostanie się w łapki jakby zupełnie nowy aparat. :mrgreen:

Jedyny mankament jest taki, że na nowo obsługiwać się aparat trzeba będzie bo funkcje guziczków się pozmieniają.

_________________
(konto do usunięcia)


Góra
 Zobacz profil  
 
Napisane: 2016-01-19, 17:43 
Ekspert
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2011-10-03, 20:06
Posty: 3010
zdjęcia: 997
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 53 razy
Model aparatu: X-E2, SP320/IR
neo86 napisał(a):
Podoba mi się ten komentarz:
Cytuj:
czy po tej aktualizacji aparat zamienia się w XE2s? Naklejkę "s" będą sprzedawać?

Bo w sumie ma niejako rację. Funkcje jak z nowego X-E2s :lol:


Nie piszcie tak, bo jeszcze cofną tą aktualizację :-P

_________________
Blog


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do: