Teraz jest 2017-11-21, 00:14

Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 PostTytuł: Import LR
Napisane: 2017-09-21, 16:25 
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2008-03-24, 23:34
Posty: 6633
zdjęcia: 1
Lokalizacja: Londyn
Podziękował: 44 razy
Otrzymał podziękowań: 110 razy
Model aparatu: Fuji: X-T1, X PRO-1 full spectrum, X10
sparrow napisał(a):
W takim razie ten "NAS" którego potrzebujesz, to nie Network Attached Storage, tylko komputer multimedialny albo serwer multimediów raczej. I RAID nie ma z tym nic wspólnego.


Są takie, które łączą obie funkcje, a w środku siedzą sobie dyski w spięte w RAID. Do domowych zastosowań? Można, tylko ile tych filmów można oglądać żeby warto było za takie urządzenie płacić... no chyba że pokazy będą biletowane :-)

sparrow napisał(a):
Po jakim łączu chcesz wysyłać strumień video do projektora, bo chyba nie po Ethernecie?


Eeeee, spokojnie wystarczy. Szczególnie że teraz wszystko z dziurką ethernetową ma napisane 1Gb...
A poważnie - mieliśmy w poprzedniej szkole projektor podłączony po 100Mb ethernecie i działało OK. Inna sprawa że filmów 4k nie puszczaliśmy...

_________________
The Mis'

__________________________________
"Real Men Use Telnet on port 80" (el bid)
...
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way. So I stole a bike and asked for forgiveness
...
...
Portfolio under construction
FIAP Salons


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
 PostTytuł: Import LR
Napisane: 2017-09-21, 17:27 
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-03-15, 00:07
Posty: 18679
zdjęcia: 6654
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 20 razy
Otrzymał podziękowań: 160 razy
Model aparatu: S5500->S9500-> S100fs (bis) + Ikonta 531/2 + X100
The Mis' napisał(a):
mieliśmy w poprzedniej szkole projektor podłączony po 100Mb ethernecie

OK, ja jeszcze takiego nie widziałem, wiec tutaj jestem naprawdę zaskoczony że tak można.

The Mis' napisał(a):
Są takie, które łączą obie funkcje

A tego akurat jestem świadom, bo jak szukałem dla siebie dysku sieciowego to też takie kombajny widziałem. Cena oraz nadmiar niepotrzebnych mi funkcji -skutecznie jednak odstraszały ;-)

_________________
.
:idea: "Jeżeli ty potrafisz sobie wyobrazić fotografię, twój aparat będzie w stanie ją zrobić"
:idea: "Dobry żeglarz ustawia żagle do wiatru - kiepski narzeka, że wieje nie z tej strony co trzeba..."

:arrow: FAQ FujiKlub.pl (przeczytaj! zanim napiszesz 1-szy post...)

:!: Z krytyki trzeba wyciągać wnioski, a nie konsekwencje wobec krytykujących...



Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
 PostTytuł: Import LR
Napisane: 2017-09-21, 17:41 
Zaangażowany

Dołączył(a): 2015-09-20, 15:26
Posty: 234
zdjęcia: 9
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy
Model aparatu: X-T1
Nie jest tak drogo bez dysku w 800 można się zmieścić, niska cena za spiecie wszystkiego I brak kabli.


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do: