Teraz jest 2017-06-29, 13:20

Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 PostTytuł: Import LR
Napisane: 2017-06-10, 11:37 
Kontrybutor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2015-01-24, 18:12
Posty: 911
zdjęcia: 742
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 12 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy
Model aparatu: X-M1, X-F1
Jak ustawić ścieżkę importu w LR 5 by zdjęcie nie importował mi na dysk "C"?


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
 PostTytuł: Import LR
Napisane: 2017-06-10, 16:15 
Ekspert
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2011-10-03, 20:06
Posty: 2887
zdjęcia: 987
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 48 razy
Model aparatu: X-E2, SP320/IR
Borys napisał(a):
Jak ustawić ścieżkę importu w LR 5 by zdjęcie nie importował mi na dysk "C"?

Tak gwoli ścisłości, to chyba żeby nie eksportował na "c"?

_________________
Blog


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
 PostTytuł: Re: Import LR
Napisane: 2017-06-10, 16:24 
Kontrybutor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2015-01-24, 18:12
Posty: 911
zdjęcia: 742
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 12 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy
Model aparatu: X-M1, X-F1
fazi75 napisał(a):
Borys napisał(a):
Jak ustawić ścieżkę importu w LR 5 by zdjęcie nie importował mi na dysk "C"?

Tak gwoli ścisłości, to chyba żeby nie eksportował na "c"?

To jak eksportować to wiem. Chodzi o to, że gdy klikam na "import" to pobiera rawy np. z karty pamięci i są one przechowywane na C.


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
 PostTytuł: Import LR
Napisane: 2017-06-10, 20:38 
Nowicjusz

Dołączył(a): 2015-06-15, 19:42
Posty: 81
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Model aparatu: X-M1
Jak wejdziesz w Import, po prawej masz zakładkę "Destination". Tam wybierasz, gdzie ma skopiować pliki i czy ma umieszczać w katalogach z datą.
Zobacz tutaj, od 9:50 https://www.youtube.com/watch?v=867ysQfh4sU


Góra
 Zobacz profil  
 
 PostTytuł: Re: Import LR
Napisane: 2017-06-11, 01:17 
Kontrybutor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2015-01-24, 18:12
Posty: 911
zdjęcia: 742
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 12 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy
Model aparatu: X-M1, X-F1
Skippy napisał(a):
Jak wejdziesz w Import, po prawej masz zakładkę "Destination". Tam wybierasz, gdzie ma skopiować pliki i czy ma umieszczać w katalogach z datą.
Zobacz tutaj, od 9:50 https://www.youtube.com/watch?v=867ysQfh4sU

Oto mi chodziło. Dzięki. Inna rzecz, że miałem ustawione add a nie copy, co nie pozwalało wybrać folderu importu.


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
 PostTytuł: Import LR
Napisane: 2017-06-11, 09:34 
Nowicjusz

Dołączył(a): 2015-06-15, 19:42
Posty: 81
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Model aparatu: X-M1
A widzisz. Wydawało mi się, że przy imporcie z karty pamięci opcja "add" jest nieaktywna.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do: